Prepare ingredients for fish lasagna. Cut the trout into medium pieces. Cut the mozzarella into slices and grate the parmesan on a coarse grater. Wash the tomato, cut into slices. Tip: Cream should be at room temperature.
Подготовьте продукты для лазаньи с рыбой. Форель нарежьте средними кусочками. Моцареллу нарежьте ломтиками, пармезан натрите на крупной терке. Помидор помойте, нарежьте кружочками. Совет: Сливки должны быть комнатной температуры.
Marinate the fish. In a bowl, mix trout with salt, pepper, and lemon juice. Refrigerate for 50 minutes.
Замаринуйте рыбу. В миске смешайте форель с солью, перцем, лимонным соком. Поставьте в холод на 50 минут.
Make the cream sauce while the fish is marinating. Add flour to melted butter on the stove. Stir quickly, pour in cream in portions. Mix vigorously with a whisk or spatula. Bring to a boil, reduce heat, cook for 3-4 minutes. Remove from the stove, add salt, pepper, and nutmeg. Stir.
Сделайте сливочный соус, пока рыба маринуется. В растопленное на плите сливочное масло добавьте муку. Быстро перемешайте, влейте порционно сливки. Интенсивно мешайте венчиком или лопаткой. Доведите до кипения, убавьте огонь, готовьте 3-4 минуты. Уберите с плиты, посолите, поперчите, всыпьте мускатный орех. Перемешайте.
Prepare fish lasagna. Line the mold with a Teflon mat or grease it with oil. Place dry lasagna leaves (3-4 pieces, depending on the size of the mold) over the entire area. Pour in the sauce. Next, add fish, Parmesan, and mozzarella. Alternate layers until all ingredients are gone. For the top layer, be sure to leave dry plates, which you cover with tomato slices and parmesan shavings. Bake in the oven at 180-200 degrees for 30-35 minutes.
Приготовьте рыбную лазанью. Форму застелите тефлоновым ковриком или смажьте маслом. Разместите по всей площади сухие листья лазаньи (3-4 шт., в зависимости от размера формы). Залейте соусом. Далее выложите рыбу, пармезан, моцареллу. Чередуйте слои, пока все ингредиенты не закончатся. Для верхнего слоя обязательно оставьте сухие пластины, которые покройте кружочками помидора и стружкой пармезана. Запекайте в духовке при 180-200 градусах 30-35 минут.
Serve lasagna with fish warm. Cut into pieces and place on plates.
Подавайте лазанью с рыбой теплой. Нарежьте на кусочки, разложите по тарелкам.