Sift the wheat flour for the dough through a fine sieve in advance to saturate it with oxygen and break up small lumps. Wash the tomatoes, peel them and chop them finely. Peel the onion and finely chop it. Peel the carrots and grate them on a coarse grater. Wash the chicken egg. To serve, wash the cherry tomatoes and cut them in half.
Пшеничную муку для теста заранее просейте через мелкое сито, чтобы насытить ее кислородом и разбить мелкие комочки. Помойте помидоры, снимите с них кожицу и мелко нарежьте. Лук очистите от шелухи и мелко нарубите. Морковь почистите и натрите на крупной терке. Помойте куриное яйцо. Помидоры черри для подачи помойте и разрежьте пополам.
Prepare lasagna dough. In a deep bowl, mix the sifted flour and salt, beat in the egg and add water and olive oil. Knead into an elastic, dense dough and leave to “rest” for half an hour, covered with cling film. Divide the dough into 2-3 parts, roll out each part thinly and cut into rectangles. Leave the dough to dry on the table.
Приготовьте тесто для лазаньи. В глубокой миске смешайте просеянную муку и соль, вбейте куриное яйцо и добавьте воду с оливковым маслом. Вымесите эластичное плотное тесто и оставьте "отдохнуть" на полчаса, накрыв пищевой пленкой. Разделите тесто на 2-3 части, каждую часть тонко раскатайте и нарежьте прямоугольниками. Оставьте тесто подсыхать на столе.
Make the filling. Heat olive oil in a frying pan and add minced pork and beef. Fry the minced meat over low heat for 20 minutes, stirring frequently and breaking up any lumps with a wooden spatula. Add chopped onions, carrots and tomatoes, basil, salt and ground black pepper to the minced meat. Mix well, cover with a lid and simmer the filling for another 20-30 minutes, adding water if necessary to prevent the minced meat from burning.
Сделайте начинку. На сковороде разогрейте оливковое масло и выложите фарш из свинины и говядины. Обжаривайте фарш на слабом огне в течение 20 минут, часто помешивая и разбивая комочки деревянной лопаткой. Добавьте к фаршу измельченный лук, морковь и помидоры, базилик, соль и черный молотый перец. Хорошо перемешайте, накройте крышкой и тушите начинку еще 20-30 минут, при необходимости добавляя воду, чтобы фарш не пригорел.
Prepare the sauce and cheese. Place butter in a thick-bottomed frying pan and melt over low heat. Add flour and fry for 2-3 minutes, stirring to avoid lumps. Pour milk into the fried flour and stir quickly until smooth, then add salt, pepper and a little nutmeg. Grate the hard cheese on a coarse grater.
Приготовьте соус и сыр. В сковороду с толстым дном выложите сливочное масло и растопите на слабом огне. Добавьте муку и обжарьте 2-3 минуты, помешивая, чтобы не было комочков. К обжаренной муке влейте молоко и быстро размешайте до однородности, а затем добавьте соль, перец и немного мускатного ореха. Твердый сыр натрите на крупной терке.
Bake the lasagna. Grease a baking sheet with olive oil and place the first sheet of homemade lasagna on it. Brush the lasagna with bechamel sauce, lay out and distribute the minced meat filling, sprinkle with grated Parmesan. Top with a new sheet of lasagna and repeat layers of sauce, minced meat and cheese. Preheat the oven to 180 degrees and bake the lasagna on a baking sheet for 35-40 minutes.
Запеките лазанью. Противень смажьте оливковым маслом и выложите на него первый лист домашней лазаньи. Смажьте лазанью соусом бешамель, выложите и распределите начинку из фарша, присыпьте тертым пармезаном. Сверху выложите новый лист лазаньи и повторите слои из соуса, фарша и сыра. Духовку разогрейте до 180 градусов и выпекайте лазанью на противне в течение 35-40 минут.
Cut the finished lasagna directly onto the baking sheet into portions. Fresh cherry tomatoes and a glass of chilled mineral water go perfectly with hot lasagna with béchamel sauce.
Готовую лазанью нарежьте прямо на противне на порционные кусочки. К горячей лазанье с соусом бешамель отлично подойдут свежие помидоры черри и бокал с охлажденной минеральной водой.