Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Lasagna with ground beef Лазанья с говяжьим фаршем

Лазанья с говяжьим фаршем Lasagna with ground beef

Lasagna with minced beef is a classic version of Italian lasagna, because the famous Bolognese sauce is prepared on the basis of minced beef. The secret of a delicious Bolognese sauce lies not only in choosing high-quality fresh minced meat, but also in long-term simmering of meat and vegetables. Long stewing, as well as finely chopped vegetables, are the key to a successful and delicate sauce, and therefore delicious lasagna. In addition, it is difficult to imagine lasagna without cheese that melts in your mouth, as well as fragrant herbs.


Лазанья с говяжьим фаршем — классика итальянской кухни: именно из говяжьего фарша готовят знаменитый соус болоньезе. Секрет насыщенного вкуса болоньезе кроется не только в качественном свежем фарше, но и в длительном тушении мяса и овощей. Продолжительное томление и мелко нарезанные овощи образуют основу густого и нежного соуса, а значит, и вкусной лазаньи. Также трудно представить лазанью без тающего сыра и ароматных пряных трав.


Steps / Шаги:

  1. To make it easier to grate the cheese, keep it in the freezer for 15-20 minutes in advance. Peel the carrots and onions, rinse and finely chop. Peel the garlic and squeeze through a press. Wash the rosemary and cilantro, chop the cilantro finely. Wash the cucumber and tomato for serving, cut into thin slices. Tip: Tomato paste can be replaced with fresh tomato puree. Peel the tomatoes by scalding them with boiling water and puree in a blender, adding a little herbs to taste if desired.
    Чтобы сыр было легче натирать на терке, заранее подержите его в морозилке 15-20 минут. Морковь и репчатый лук очистите, сполосните и мелко нашинкуйте. Чеснок очистите от шкурки и выдавите через пресс. Розмарин и кинзу помойте, кинзу мелко порубите. Помойте огурец и помидор для подачи, нарежьте тонкими ломтиками. Совет: томатную пасту можно заменить на пюре из свежих помидоров. Очистите помидоры от кожицы, ошпарив их кипятком, и пюрируйте в блендере, при желании добавив немного зелени по вкусу.
  2. Prepare bolognese sauce. Pour olive oil into a frying pan, place over medium heat and add onions, carrots and garlic. Sauté the vegetables over medium heat for 10 minutes, then add the ground beef and simmer over low heat for 20 minutes. Then add tomato paste, oregano, salt and black pepper, mix well and simmer for another 20-25 minutes, making sure the sauce does not burn. 5 minutes before the end, add a sprig of rosemary.
    Приготовьте соус болоньезе. На сковороду налейте оливковое масло, поставьте на средний огонь и добавьте лук, морковь и чеснок. Пассеруйте овощи на среднем огне в течение 10 минут, а затем добавьте говяжий фарш и тушите на маленьком огне в течение 20 минут. Затем добавьте томатную пасту, орегано, соль и черный перец, хорошо перемешайте и тушите еще в течение 20-25 минут, следя, чтобы соус не пригорел. За 5 минут до конца положите веточку розмарина.
  3. Make bechamel sauce. Melt the butter in a heavy-bottomed saucepan, add flour and stir the mixture constantly over medium heat for 5 minutes. Then pour in the milk in small portions, stirring well each time so that there are no lumps. Cook the sauce until thickened, about 10 minutes, and add salt and nutmeg to the sauce.
    Сварите соус бешамель. В сотейнике с толстым дном растопите сливочное масло, добавьте муку и постоянно помешивайте смесь на среднем огне в течение 5 минут. Затем небольшими порциями влейте молоко, каждый раз хорошо перемешивая, чтобы не было комочков. Варите соус до загустения около 10 минут и добавьте в соус соль и мускатный орех.
  4. Prepare the cheese and lasagne sheets. Boil the lasagne sheets in salted water or scald with boiling water according to the instructions on the package. Place the sheets in a single layer on cling film to prevent sticking. Grate the hard cheese on a coarse grater.
    Подготовьте сыр и листы лазаньи. Листы лазаньи отварите в подсоленной воде или ошпарьте кипятком в соответствии с инструкцией на упаковке. Выложите листы в один слой на пищевую пленку, чтобы не слиплись. Твердый сыр натрите на крупной терке.
  5. Prepare lasagna. Grease a baking dish with a little bechamel sauce, then layer the lasagna sheets overlapping each other. Spread some of the Bolognese sauce over them, sprinkling grated Parmesan cheese on top. Repeat the layers, starting with the béchamel sauce and ending with the cheese, and then place the lasagna pan in the oven, preheated to 180 degrees. Bake lasagna for 45 minutes.
    Приготовьте лазанью. Форму для выпечки смажьте небольшим количеством соуса бешамель, затем выложите внахлест листы лазаньи. Распределите на них часть соуса болоньезе, посыпав сверху тертым пармезаном. Повторите слои, начиная с соуса бешамель и заканчивая сыром, а затем поставьте форму с лазаньей в духовку, разогретую до 180 градусов. Выпекайте лазанью в течение 45 минут.
  6. Serve lasagna hot, cut into small portions. For more flavor, sprinkle the lasagna with finely chopped cilantro, serve with chopped vegetables and dry red wine.
    Лазанью подавайте к столу горячей, нарезанной на небольшие порции. Для большего аромата посыпьте лазанью мелко нарезанной кинзой, подайте к ней овощную нарезку и сухое красное вино.
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому