Wash the chicken fillet. Peel the red onion, rinse and cut into thin half rings. Wash the cherry tomatoes, dry and cut into small cubes. Prepare some food foil. Tip: if you can’t find ready-made tzatziki sauce, you can prepare it yourself in advance. To do this you will need natural yogurt, fresh herbs, olive oil, garlic, salt and ground black pepper.
Помойте куриное филе. Красный лук очистите, сполосните и нарежьте тонкими полукольцами. Помидоры черри вымойте, обсушите и нарежьте небольшими кубиками. Приготовьте пищевую фольгу. Совет: если нет возможности найти готовый соус дзадзики, то можно заранее приготовить его самостоятельно. Для этого понадобятся натуральный йогурт, свежая зелень, оливковое масло, чеснок, соль и черный молотый перец.
Marinate the chicken. Cut the chicken fillet in half lengthwise and beat lightly with a kitchen hammer. Place the fillet in a bowl, add salt, black pepper, paprika, oregano and natural yogurt. Mix the chicken with the marinade and refrigerate for 1 hour.
Замаринуйте курицу. Куриное филе разрежьте вдоль пополам и немного отбейте кухонным молотком. Переложите филе в миску, добавьте соль, черный перец, паприку, орегано и натуральный йогурт. Перемешайте курицу с маринадом и уберите в холодильник на 1 час.
Fry the chicken. Heat olive oil in a frying pan and fry each piece of chicken on both sides over medium heat until cooked through. Cool the chicken slightly and cut into small pieces.
Обжарьте курицу. Разогрейте на сковороде оливковое масло и обжарьте каждый кусок куриного филе с обеих сторон на среднем огне до готовности. Курицу немного остудите и нарежьте небольшими кусочками.
Form into a gyros. Place 1 tbsp in the middle of each flatbread. l. tzatziki sauce, French fries, some chicken, red onion and cherry tomatoes. Roll each pita into a cone.
Сформируйте гирос. В середину каждый лепешки выложите 1 ст. л. соуса дзадзики, картофель фри, немного куриного мяса, красного лука и помидоров черри. Каждую питу сверните конусом.
To prevent the finished gyros from falling apart, wrap the bottom with food foil. Serve the appetizer immediately after preparation along with tomato juice.
Чтобы готовые гирос не распались, оберните нижнюю часть пищевой фольгой. Подавайте закуску к столу сразу после приготовления вместе с томатным соком.