Wash the pork and pat dry with paper towel. Wash the tomatoes, cucumbers, dill and parsley. Peel the onions and garlic. Cut the onion into half rings, the tomato into slices, and the cucumber into thin strips.
Вымойте свинину и обсушите бумажным полотенцем. Помойте помидоры, огурцы, укроп и петрушку. Очистите лук и чеснок от шелухи. Лук нарежьте полукольцами, помидор — ломтиками, огурец — тонкой соломкой.
Prepare the marinade. Cut the meat into oblong pieces. Pour 3 tbsp into a bowl. l. olive oil, add mustard, paprika, oregano, salt and pepper. Place the meat in the marinade, stir and place in the refrigerator to allow the meat to soak in the marinade.
Приготовьте маринад. Мясо нарежьте продолговатыми брусочками. В миску налейте 3 ст. л. оливкового масла, добавьте горчицу, паприку, орегано, соль и перец. Положите мясо в маринад, перемешайте и уберите в холодильник, чтобы дать мясу пропитаться маринадом.
Make the sauce. Finely grate the garlic and cucumber, then squeeze the juice from the cucumber. Finely chop the parsley and dill. Mix the products in a separate container, add yogurt, olive oil and lemon juice, stir again.
Сделайте соус. Натрите на мелкой терке чеснок и огурец, затем отожмите сок у огурца. Петрушку и укроп мелко нарежьте. Перемешайте продукты в отдельной емкости, добавьте йогурт, оливковое масло и лимонный сок, снова размешайте.
Fry the pork. Heat a frying pan with olive oil over moderate heat, add the meat and fry for about 10 minutes, stirring occasionally.
Пожарьте свинину. Разогрейте сковороду с оливковым маслом на умеренном огне, выложите мясо и обжаривайте в течение примерно 10 минут, периодически помешивая.
Assemble the gyros. Place 1 tbsp in pita. l. sauce, then meat, onion, cucumber and tomato. Finally, top the gyros with sauce.
Соберите гирос. В питу положите 1 ст. л. соуса, затем мясо, лук, огурец и помидор. В конце полейте гирос соусом.
To make the presentation more interesting, you can skip assembling the gyros and let your guests do it themselves. To do this, serve the prepared ingredients on a wide platter and a bowl with sauce.
Чтобы сделать подачу блюда более интересной, можно не собирать гирос, а позволить гостям сделать это самим. Для этого подайте к столу готовые ингредиенты на широком блюде и пиалу с соусом.