Rinse the chicken fillet and beat it with a kitchen hammer. For convenience, place a piece of chicken in a plastic bag, then on a cutting board: this will prevent splashes from flying in all directions, and the kitchen will remain clean. Then chop the meat into small cubes. Mash the bread and pour warm milk over it. Leave for 10 minutes and squeeze well. Peel the onion and finely chop it. Peel the carrots and grate on a coarse grater. Preheat the oven to 180 degrees.
Куриное филе промойте и отбейте кухонным молотком. Для удобства положите кусок куриного мяса в полиэтиленовый пакет, затем на разделочную доску: так брызги не будут лететь во все стороны, и кухня останется чистой. Затем порубите мясо на мелкие кубики. Хлеб разомните и залейте теплым молоком. Выдержите 10 минут и хорошо отожмите. Лук очистите и мелко нашинкуйте. Морковь очистите и натрите на крупной терке. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare the minced meat. Combine chopped chicken, bread, half the chopped onion in a deep bowl and stir in a raw egg. Add salt, add paprika and mix the minced meat thoroughly. Sometimes he gets beaten off. This is done so that the fibers stick together better and the minced meat does not fall apart during heat treatment. After this, you need to let the minced meat “rest”.
Приготовьте фарш. Смешайте в глубокой миске рубленую курицу, хлеб, половину нарезанного лука и вмешайте сырое яйцо. Посолите, добавьте паприку и тщательно вымешайте фарш. Иногда его отбивают. Делается это для того, чтобы волокна лучше склеились, и при тепловой обработке фарш не распадался. После этого нужно дать фаршу «отдохнуть».
Start baking. Roll the minced meat into balls with wet hands, flatten them slightly and place them on a baking dish. Place the pan in the preheated oven for 20 minutes. Set the baking temperature to 180 degrees.
Приступите к запеканию. Скатайте мокрыми руками шарики из фарша, слегка приплюсните их и разложите на форме для запекания. Поставьте форму в разогретую духовку на 20 минут. Температуру запекания выставите на 180 градусов.
Prepare the gravy. Heat a frying pan with a little oil over medium heat. Place diced onion and carrots in a frying pan. Add tomato paste and fill with water (approximately 120 ml). Simmer the vegetables until tender, adding water if necessary. Remove the meatballs from the oven, pour the gravy over them and bake for another 15 minutes.
Приготовьте подливу. На среднем огне разогрейте сковороду с небольшим количеством масла. Лук, нарезанный кубиками, и морковь выложите на сковороду. Добавьте томатную пасту и залейте водой (приблизительно 120 мл). Потушите овощи до готовности, при необходимости доливая воду. Достаньте биточки из духовки, полейте подливой и поставьте запекаться еще на 15 минут.
Serve the finished chicken fillet meatballs immediately after cooking. If desired, serve with sour cream and fresh herbs.
Готовые биточки из куриного филе подавайте сразу после приготовления. По желанию подайте на стол со сметаной и свежей зеленью.