Wash the broccoli, dry with paper towels, separate into florets and remove the leaves. Peel the garlic and pass through a press. Wash greens for serving and dry on paper towels. Prepare a meat grinder or immersion blender.
Брокколи вымойте, обсушите бумажными полотенцами, разберите на соцветия и удалите листочки. Чеснок очистите и пропустите через пресс. Зелень для подачи вымойте и обсушите на бумажных полотенцах. Приготовьте мясорубку или погружной блендер.
Prepare the broccoli. Pour water into a saucepan, bring to a boil, add a little salt, add broccoli florets and boil for about 5 minutes. Then drain in a colander and grind using an immersion blender or meat grinder.
Подготовьте брокколи. В кастрюлю налейте воду, доведите до кипения, немного посолите, выложите соцветия брокколи и отваривайте около 5 минут. Затем откиньте на дуршлаг, измельчите при помощи погружного блендера или мясорубки.
Knead the “dough”. Place the chopped cabbage in a bowl, beat in the egg, add chopped garlic, season with salt and pepper, mix thoroughly. Then, stirring constantly, add 3-4 tbsp. flour.
Замесите “тесто”. Измельченную капусту выложите в миску, вбейте яйцо, добавьте измельченный чеснок, приправьте солью и перцем, тщательно перемешайте. Затем, постоянно вымешивая, введите 3-4 ст.л. муки.
Prepare vegetable meatballs. Place the remaining flour on a plate. Using oiled hands, form into round patties. Fry in a frying pan heated with oil on both sides for 3-5 minutes. Then drain on paper towels to remove excess oil.
Приготовьте овощные биточки. Оставшуюся муку насыпьте на тарелку. Смазанными маслом руками сформируйте круглые котлеты. Обжарьте на разогретой с маслом сковороде с обеих сторон в течение 3-5 минут. Затем выложите на бумажные полотенца, чтобы удалить излишки масла.
Serve broccoli balls warm or cooled, with herbs and sour cream.
Биточки из брокколи подавайте теплыми или остывшими, с зеленью и сметаной.