Prepare the ingredients for cooking. Wash the pork tenderloin well and remove excess fat and films. Peel the garlic, wash it and pass it through a press.
Подготовьте ингредиенты для приготовления. Свиную вырезку хорошо помойте и удалите лишний жир и пленки. Чеснок почистите, помойте и пропустите через пресс.
Prepare the spices. In one bowl, mix salt and sugar, in another bowl, mix seasonings: pepper, paprika, ground coriander, suneli hops and other spices to taste.
Подготовьте специи. В одной миске смешайте соль и сахар, в другой приправы: перец, паприку, молотый кориандр, хмели-сунели и другие специи по вкусу.
Rub the meat. Dry the pork tenderloin with paper towels. Rub the pork with salt and sugar, then rub with chopped garlic on all sides and coat thoroughly with the seasoning mixture.
Натрите мясо. Свиную вырезку обсушите бумажными полотенцами. Натрите свинину солью с сахаром, затем натрите измельченным чесноком со всех сторон и тщательно обмажьте смесью приправ.
Wrap the meat. Take gauze and wrap the meat in several layers. Gauze will protect the future balyk from dust and dirt. Then tie the meat with thick thread.
Оберните мясо. Возьмите марлю и оберните мясо в несколько слоев. Марля защитит будущий балык от пыли и загрязнений. Затем перевяжите мясо толстой ниткой.
Hang the pork tenderloin. Hang the prepared meat in a ventilated place for 7-9 days and let it dry. If the gauze gets wet, remove it and wrap the tenderloin again. The finished balyk should be dry on top and soft inside. Store in the refrigerator.
Подвесьте свиную вырезку. Подготовленное мясо подвесьте в проветриваемом месте на 7-9 дней и дайте ему высохнуть. Если марля намокнет, уберите ее и заверните вырезку еще раз. Готовый балык сверху должен подсохнуть, а внутри быть мягким. Храните в холодильнике.
Before serving, cut the balyk into thin slices and serve with bread.
Перед подачей нарежьте балык тонкими ломтиками и подавайте с хлебом.