Prepare food for achma with milk. Melt the butter. Grate the cheese on a medium grater. Tip: It is better to melt butter on the stove in a saucepan with a thick bottom. You can also use a water bath and microwave. The main thing is that the butter melts slowly and does not boil.
Подготовьте продукты для ачмы с молоком. Масло сливочное растопите. Сыр натрите на средней терке. Совет: Растапливать сливочное масло на плите лучше в сотейнике с толстым дном. Также можно воспользоваться водяной баней и микроволновкой. Главное, чтобы масло таяло медленно и не вскипало.
Prepare the dough. Pour flour into a bowl, add a little salt, break eggs, add milk. Knead the dough with your hands. It should turn out approximately the same as on dumplings. Wrap in cling film and leave to rest for 30 minutes.
Подготовьте тесто. В чашу насыпьте муку, немного посолите, разбейте яйца, добавьте молоко. Руками вымесите тесто. Оно должно получиться примерно таким же, как на пельмени. Заверните в пищевую пленку, оставьте "отдыхать" на 30 минут.
Begin the formation of the achma. Divide the dough into 8 parts, roll each of them thinly into a circle, which should be slightly larger in size than the baking dish. Grease the mold generously with oil. Lay out the first layer. Brush generously again with oil.
Начните формирование ачмы. Разделите тесто на 8 частей, каждую из которых раскатайте тонко в круг, который по размеру должен быть чуть больше формы для запекания. Форму обильно смажьте маслом. Выложите первый слой. Снова щедро смажьте маслом.
Boil the layers. Boil half the water with salt in a saucepan, add vegetable oil. Pour the remaining cold water into a wide bowl. Boil each layer, except the first and last, in water for 30 seconds, then immediately place it in cold water using a slotted spoon or sieve. Then on a towel to absorb excess moisture.
Отварите слои. Вскипятите в кастрюле половину воды с солью, добавьте растительное масло. Оставшуюся воду в холодном виде налейте в широкую миску. Каждый пласт, кроме первого и последнего, отварите в воде 30 секунд, затем сразу шумовкой или ситом выложите в холодную воду. Потом на полотенце, чтобы лишняя влага впиталась.
Finish preparing the achma. Place the second, boiled one on the first layer of dough. Grease with butter and sprinkle with cheese. Do the same with the remaining layers. Sprinkle the last layer (not cooked) with cheese on top. Refrigerate for 30 minutes. Then cut the raw achma into 6-8 servings. Bake at 190 degrees for 30-35 minutes.
Завершите приготовление ачмы. Выложите на первый слой теста второй, проваренный. Смажьте маслом, посыпьте сыром. То же самое проделайте с остальными слоями. Последний слой (не проваренный) посыпьте сверху сыром. Уберите в холод на 30 минут. Затем разрежьте сырую ачму на 6-8 порций. Запекайте при 190 градусах 30-35 минут.
Place the finished achma with milk on a flat dish and serve.
Выложите готовую ачму с молоком на плоское блюдо и подайте к столу.