Sift the flour through a sieve. Wash the eggs. Melt the butter in a small saucepan over low heat. Prepare a high-sided baking pan and line it with parchment paper. Wash the cilantro, dry and finely chop. Tip: You can also melt the butter in the microwave, turning it on several times for 30 seconds intermittently.
Муку просейте через сито. Помойте яйца. Сливочное масло растопите в небольшой кастрюле на слабом огне. Подготовьте форму для выпечки с высокими бортами и застелите ее пергаментной бумагой. Кинзу помойте, обсушите и мелко порубите. Совет: растопить масло можно и в микроволновке, включая ее несколько раз по 30 секунд с перерывами.
Knead elastic dough. Pour the flour into a wide container, make a small hole in it, add salt and break the eggs into it. Start kneading the dough, adding water a little at a time until the dough becomes soft and pliable. Divide it into 6 parts, one of which should be larger than the rest. Roll into balls, place them on a plate and cover with a dry towel. Place the dough in the refrigerator for 30 minutes.
Замесите эластичное тесто. Высыпьте муку в широкую емкость, сделайте в ней небольшую лунку, положите соль и разбейте туда яйца. Начните замешивать тесто, добавляя по чуть-чуть воду, пока тесто не станет мягким и податливым. Разделите его на 6 частей, одна из которых должна быть больше остальных. Скатайте шарики, выложите их на тарелку и накройте сухим полотенцем. Уберите тесто в холодильник на 30 минут.
Prepare the cheese filling. Grate the cheese or pass through a meat grinder. Add some melted butter to it and stir.
Подготовьте сырную начинку. Сыр натрите на терке или пропустите через мясорубку. Добавьте к нему немного растопленного масла и перемешайте.
Boil the layers for the pie. Remove the dough from the refrigerator. Roll out each ball to 3mm thick. Lightly sprinkle the layers with flour. Boil the water. Dip all layers, except one - the largest one, into boiling water one by one and hold in it for 40 seconds. Then immediately pour cold water over it. After that, place it on a towel and let it dry.
Отварите пласты для пирога. Достаньте тесто из холодильника. Каждый шар раскатайте до 3 мм в толщину. Пласты слегка обсыпьте мукой. Вскипятите воду. Все слои, кроме одного — самого большого, по очереди окуните в кипяток и подержите в нем 40 секунд. Затем тут же обдайте его холодной водой. После этого положите его на полотенце и дайте обсохнуть.
Collect and bake the achma. Place the largest layer of dough that has not been cooked into the pan. Brush it with melted butter. Place cheese on top and a layer of dough on top. Grease it generously with butter and spread the cheese. So lay out all the layers, and simply spread the last one with oil. Secure the bottom edges to the top layer. Preheat the oven to 180 degrees. Cover the top of the pan with foil and bake for 30 minutes. Then remove the foil and continue baking for another 10 minutes until golden brown.
Соберите и испеките ачму. Выложите в форму самый большой слой теста, который не варили. Смажьте его растопленным маслом. Сверху положите сыр, на него — пласт теста. Обильно смажьте его маслом и разложите сыр. Так выложите все пласты, а последний просто намажьте маслом. Нижние края скрепите с верхним слоем. Духовку разогрейте до 180 градусов. Сверху форму прикройте фольгой и выпекайте ачму 30 минут. Затем уберите фольгу и продолжайте печь еще 10 минут до румяной корочки.
It is best to serve traditional Georgian achma with a glass of kefir and herbs - for example, cilantro.
Подавать традиционную грузинскую ачму лучше всего со стаканом кефира и зеленью — например, с кинзой.