Wash parsley and dill under cold water and then dry. Wash the chicken eggs. Prepare a wide baking pan with sides.
Петрушку и укроп помойте под холодной водой, а затем обсушите. Вымойте куриные яйца. Подготовьте широкую форму для выпечки с бортиками.
Prepare the filling for the pie. Beat chicken eggs with salt with a whisk. Add kefir to them and mix everything.
Приготовьте заливку для пирога. Куриные яйца с солью взбейте венчиком. Добавьте к ним кефир и все перемешайте.
Assemble the pie. Place a layer of pita bread in a baking dish so that the edges protrude slightly from the mold. Fill it with a mixture of eggs and kefir. Reserve some of the mixture to brush the top layer of the cake. Finely chop the greens with a knife. Crumble the cottage cheese. Mix cottage cheese with herbs and add to the filling.
Соберите пирог. В форму для выпечки выложите пласт лаваша так, чтобы края немного выглядывали из формы. Залейте его смесью яиц и кефира. Оставьте немного смеси, чтобы смазать верхний слой пирога. Зелень мелко порубите ножом. Творог раскрошите. Смешайте творог с зеленью и выложите в заливку.
Bake the achma. Tear the second sheet of pita bread into several pieces and place them on top of the filling in random order. Cover the pie with the edges of the bottom pita bread. Preheat the oven to 180 degrees. Grease the top of the achma with the remaining filling and bake it for 30 minutes.
Испеките ачму. Второй лист лаваша порвите на несколько частей и выложите их поверх начинки в произвольном порядке. Краями нижнего лаваша закройте пирог. Духовку разогрейте до 180 градусов. Ачму сверху смажьте оставшейся заливкой и поставьте ее выпекаться на 30 минут.
It is best to serve achma with cottage cheese hot - it should cool after the oven for no more than 15-20 minutes. Cut the finished pie into small squares and serve with tea.
Подавать ачму с творогом лучше всего горячей — остывать после духовки она должна не более 15-20 минут. Готовый пирог разрежьте на небольшие квадраты и подавайте с чаем.