Melt the butter in a saucepan over low heat. Grate the cheese on a medium grater. Wash the eggs. Prepare a baking dish. Wash the parsley and separate the thin branches from the stems. Tip: to make it easier to grate the cheese, put it in the freezer for 10 minutes.
Сливочное масло растопите в кастрюле на слабом огне. Натрите сыр на средней терке. Помойте яйца. Приготовьте форму для выпечки. Зелень петрушки помойте и отделите тонкие веточки от стеблей. Совет: чтобы сыр проще было измельчить на терке, положите его на 10 минут в морозильную камеру.
Make the filling. Break the eggs into a bowl and beat with a whisk. Add salt, cheese and sour cream to them, stir everything.
Сделайте начинку. Яйца разбейте в миску и взбейте венчиком. Добавьте к ним соль, сыр и сметану, все размешайте.
Assemble and bake the pie. Place a sheet of pita bread in the mold so that its edges hang down. Brush it with melted butter. Spread some of the filling over the pita bread. Then cut the remaining two sheets of pita bread in half and layer them, crumpling them slightly, brushing with oil and adding the filling. Grease the top layer with oil. Use the overhanging edges to “close” the cake, like an envelope. Place the pan in an oven preheated to 180 degrees and bake for 30 minutes.
Соберите и испеките пирог. Выложите в форму лист лаваша так, чтобы его края свисали. Смажьте его растопленным маслом. Распределите по лавашу часть начинки. Затем разрежьте пополам оставшиеся два листа лаваша и уложите их слоями, слегка скомкав, смазав маслом и положив начинку. Верхний слой смажьте маслом. Свисающими краями «закройте» пирог, как конверт. В разогретую до 180 градусов духовку поставьте форму и выпекайте 30 минут.
You can serve lavash achma as an independent dish, garnished with parsley sprigs.
Подавать ачму из лаваша можно в качестве самостоятельного блюда, украсив веточками петрушки.