Filter the water for cooking the broth in advance to prevent harmful impurities from entering the dish. Sift the flour for the dough in advance (2-3 times is possible), and take the kefir out of the refrigerator in advance so that it warms up a little - then the finished khinkal will turn out more fluffy. Rinse the meat. Wash the parsley and dry it on a paper towel. Finely chop the clean parsley with a knife. Peel the garlic and pass through a press.
Воду для варки бульона заранее отфильтруйте, чтобы не допустить попадания в блюдо вредных примесей. Муку для теста предварительно просейте (можно 2-3 раза), а кефир заранее достаньте из холодильника, чтобы он немного согрелся — тогда готовые хинкал получатся более пышными. Промойте мясо. Зелень петрушки вымойте и обсушите на бумажном полотенце. Чистую зелень петрушки мелко порубите ножом. Чеснок очистите от шелухи и пропустите через пресс.
Cook the broth. Place the beef pulp in a deep saucepan and cover with cold water. Place the pan over high heat, bring to a boil and reduce heat to low. If necessary, skim off the foam and add salt, bay leaf and peppercorns. Cook the meat for 90 minutes after boiling, then remove from the pan and wrap in foil to keep it hot and not dry.
Сварите бульон. Мякоть говядины переложите в глубокую кастрюлю и залейте холодной водой. Поставьте кастрюлю на большой огонь, доведите до кипения и убавьте огонь до минимального. При необходимости снимите пену и добавьте соль, лавровый лист и перец горошком. Варите мясо в течение 90 минут после закипания, затем достаньте из кастрюли и заверните в фольгу, чтобы оно оставалось горячим и не заветрилось.
Prepare the dough. Add salt, soda to the pre-sifted flour and mix. Pour kefir into the flour in a thin stream and knead into a soft dough that does not stick to your hands. Cover the dough with a towel and leave to rest for half an hour.
Приготовьте тесто. К заранее просеянной муке добавьте соль, соду и перемешайте. Тонкой струйкой влейте в муку кефир и замесите мягкое, не липнущее к рукам тесто. Накройте тесто полотенцем и оставьте отдохнуть на полчаса.
Prepare the sauce and cut the meat. In a convenient bowl, mix sour cream, herbs, salt and garlic. Stir the sauce and put it in the refrigerator. Remove the beef from the foil and cut it into small pieces.
Приготовьте соус и нарежьте мясо. В удобной пиале смешайте сметану, зелень, соль и чеснок. Перемешайте соус и уберите в холодильник. Говядину достаньте из фольги и нарежьте ее небольшими кусочками.
Roll out and cook khinkal. Roll out the dough into a layer approximately 0.5 cm thick and cut it into small pieces. Bring the beef broth to a boil and boil the dough pieces in small portions for 5-6 minutes. Remove the finished khinkal using a slotted spoon and place on a plate.
Раскатайте и сварите хинкал. Тесто раскатайте в пласт толщиной примерно 0,5 см и нарежьте его небольшими кусочками. Говяжий бульон доведите до кипения и небольшими порциями отварите в нем кусочки теста в течение 5-6 минут. Вытащите готовый хинкал с помощью шумовки и выложите на тарелку.
Serve the finished Dagestan khinkal along with chopped beef and sour cream and garlic sauce. A wonderful addition to the dish will be warming and aromatic beef broth, which can be poured into small bowls and served along with meat and dough.
Готовый дагестанский хинкал подавайте вместе с нарезанной говядиной и сметанно-чесночным соусом. Прекрасным дополнением к блюду станет согревающий и ароматный говяжий бульон, который можно разлить по небольшим пиалам и подать к столу вместе с мясом и тестом.