Wash the greens for khinkali thoroughly by soaking them in cool water for 15-20 minutes. The water for the dough of classic Georgian khinkali must be chilled, or better yet, ice-cold, so that the dough becomes pliable, elastic and elastic. Place the dough water in the refrigerator for 2 hours in advance. Wash and chop green onions, tomatoes and cucumbers to serve. Peel the onions and chop in a blender. Chop the cilantro and parsley with a knife. Tip: to make it easier to chop the meat with a knife, first place it in the freezer for 20-30 minutes so that it freezes a little.
Зелень для хинкали тщательно вымойте, замочив ее в прохладной воде на 15-20 минут. Вода для теста классических грузинских хинкали обязательно должна быть охлажденной, а лучше — ледяной, чтобы тесто получилось податливым, эластичным и упругим. Заранее поставьте воду для теста в холодильник на 2 часа. Помойте и нарежьте для подачи зеленый лук, помидоры и огурцы. Репчатый лук очистите и измельчите в блендере. Кинзу и петрушку порубите ножом Совет: чтобы легче было рубить мясо ножом, предварительно отправьте его в морозилку на 20-30 минут, чтобы оно немного подмерзло.
Prepare the dough. Sift the flour onto the table, make a well in it and pour salt into it. Pour water little by little into the center, gradually collecting flour from the edges to the center - this is convenient to do with a fork. Then knead with your hands into a stiff, elastic dough. Wrap the finished dough in a bag or cling film and leave to “rest” for 1 hour.
Приготовьте тесто. На стол просейте муку, сделайте в ней углубление и всыпьте в него соль. Понемного вливайте воду в центр, постепенно собирая муку от краев к центру — это удобно делать с помощью вилки. Затем руками вымесите крутое эластичное тесто. Готовое тесто заверните в пакет или пищевую пленку и оставьте "отдыхать" на 1 час.
Prepare the minced meat. Finely chop the beef using a knife. In a deep plate, mix chopped beef, onion, chopped herbs, salt, suneli hops and pepper. Mix the minced meat well and add water to it in small portions, stirring after each addition of water. The minced meat should be quite liquid, with the consistency of sour cream.
Приготовьте фарш. Мясо говядины мелко порубите с помощью ножа. В глубокой тарелке смешайте рубленую говядину, лук, измельченную зелень, соль, хмели-сунели и перец. Хорошо перемешайте фарш и небольшими порциями влейте к нему воду, перепешивая после каждого добавления воды. Фарш должен получиться довольно жидким, по консистенции как сметана.
Make a khinkali. Cut the dough into 2-3 pieces. Roll out each piece one by one on a table sprinkled with flour, and using a bowl, cut out equal circles with a diameter of approximately 12-15 cm and a thickness of about 2 mm. Place 1 tbsp in the center of each circle. l. minced meat and fill the khinkali, folding the edges of the dough into the center. Wrap the last fold around the others, connecting with the first, twist the tail slightly counterclockwise and cut off the top of the tail with a knife.
Слепите хинкали. Тесто нарежьте на 2-3 куска. Поочередно раскатайте каждый кусок на столе, присыпанном мукой, и с помощью пиалы вырежьте одинаковые круги диаметром примерно 12-15 см и толщиной около 2 мм. В центр каждого круга выложите 1 ст. л. фарша и залепите хинкали, собирая края теста складочками в центр. Последнюю складку заверните вокруг других, соединив с первой, слегка закрутите хвостик против часовой стрелки и верх хвостика отрежьте ножом.
Cook khinkali. Boil water in a deep saucepan and add salt. Place a small amount of khinkali in boiling water and stir so that they do not stick to the bottom. Cook the khinkali for about 15 minutes and remove with a slotted spoon.
Сварите хинкали. В глубокой кастрюле вскипятите и посолите воду. Выложите в кипяток небольшое количество хинкали и перемешайте, чтобы они не прилипли ко дну. Варите хинкали около 15 минут и выньте с помощью шумовки.
Serve the finished khinkali to the table hot, placing them on a large flat plate and sprinkling with ground black pepper. You can serve them with your favorite fresh herbs and vegetables - for example, green onions, tomatoes and cucumbers.
Подавайте готовые хинкали к столу горячими, выложив их на большую плоскую тарелку и посыпав черным молотым перцем. Можно подать вместе с ними любимую свежую зелень и овощи — например, зеленый лук, помидоры и огурцы.