Defrost the goose in advance for 12 hours in the refrigerator. Wash the goose well and cut into pieces. Remove the neck and tail. Wash and dry the prunes. Prepare a duck pot, cauldron or baking dish with a lid. Preheat the oven to 150 degrees.
Заранее разморозьте гуся в течение 12 часов в холодильнике. Хорошо обмойте гуся, разрубите на куски. Шею и гузку уберите. Чернослив помойте и обсушите. Подготовьте утятницу, казан или форму для запекания с крышкой. Разогрейте духовку до 150 градусов.
Roast the goose. Salt the goose meat pieces, add paprika and mix well. Fry in a dry frying pan over high heat until golden brown, about 8 minutes.
Обжарьте гуся. Куски мяса гуся посолите, добавьте паприку и хорошо перемешайте. Обжарьте на сухой сковороде на сильном огне до образования румяной корочки в течение примерно 8 минут.
Prepare your ingredients. Finely chop the prunes. Mix cabbage with prunes. Place half the cabbage on the bottom of the duckling pan. Place the goose pieces on it and the remaining cabbage on top. Cover with a lid.
Подготовьте ингредиенты. Чернослив мелко порежьте. Смешайте капусту с черносливом. На дно утятницы выложите половину капусты. На нее выложите куски гуся, а сверху — оставшуюся капусту. Накройте крышкой.
Bake goose with cabbage. Bake the goose in the oven at 150 degrees for 3 hours.
Запеките гуся с капустой. Запекайте гуся в духовке при температуре 150 градусов в течение 3 часов.
Cut the boiled potatoes into large slices. Serve the goose with cabbage and potato wedges.
Отварной картофель порежьте крупно дольками. Подавайте гуся с капустой и дольками картофеля.