Completely defrost the frozen carcass on the bottom shelf of the refrigerator. Wash, remove blood clots, skin folds, excess fat. Cut off the thin tips of the wings. Prepare a deep marinating container and a baking dish with a lid. To serve, rinse the basil and divide it into sprigs. Wash the grapes and separate the berries from the bunch.
Полностью разморозьте замороженную тушку на нижней полке холодильника. Вымойте, удалите сгустки крови, складки кожи, излишки жира. Тонкие кончики крыльев отрежьте. Приготовьте глубокую емкость для маринования и форму с крышкой для запекания. Базилик для подачи промойте и разделите на веточки. Виноград вымойте и отделите ягоды от кисти.
Prepare the marinade. Pour wine and olive oil into a container and stir. Add salt, black and red pepper, dried basil, rosemary and parsley, stir the mixture until smooth. Leave the marinade for 10-15 minutes.
Приготовьте маринад. Вылейте в емкость вино и оливковое масло, перемешайте. Добавьте соль, черный и красный перец, сушеные базилик, розмарин и петрушку, размешайте смесь до однородной консистенции. Оставьте маринад на 10-15 минут.
Marinate the goose. Immerse the goose carcass in the marinade, turn it over, pour some of the marinade into the internal cavity. Turn over again so that the carcass is completely covered with the marinade. Cover the container with a lid and refrigerate for 8 hours. Turn the carcass every 2 hours.
Промаринуйте гуся. Погрузите тушку гуся в маринад, переверните, налейте часть маринада во внутреннюю полость. Еще раз переверните, чтобы тушка полностью покрылась маринадом. Закройте емкость крышкой и поставьте в холодильник на 8 часов. Переворачивайте тушку каждые 2 часа.
Prepare marinated goose. Preheat the oven to 180 degrees. Place the goose in a mold, pour over the marinade and cover with a lid. Place in the oven and cook for about 1 hour. Then take out the mold, spoon out some of the melted fat, mix it with the remaining marinade and pour generously over the goose carcass. Bake uncovered for about 1 hour more.
Приготовьте маринованного гуся. Духовку разогрейте до 180 градусов. Выложите гуся в форму, полейте маринадом и накройте крышкой. Поставьте в духовку и готовьте около 1 часа. Затем достаньте форму, отлейте ложкой часть растопившегося жира, смешайте его с оставшимся маринадом и обильно полейте гусиную тушку. Запекайте без крышки еще около 1 часа.
Place the cooked goose on a serving plate and cut in half. Separate the legs and wings. Garnish the dish with grapes and basil leaves.
Выложите готового гуся на сервировочное блюдо и разрежьте пополам. Отделите ножки и крылья. Украсьте блюдо виноградинами и листиками базилика.