Prepare ingredients for sturgeon balyk. If necessary, remove the fish from entrails, fins, head, tail, and bones. Cut the fillet into large pieces. Tip: It is believed that the most delicious fish are those weighing at least 3 kg.
Подготовьте продукты для балыка из осетра. Рыбу при необходимости освободите от внутренностей, плавников, головы, хвоста, костей. Филе нарежьте крупными кусками. Совет: Считается, что самой вкусной рыбой являются особи весом не менее 3 кг.
Salt the sturgeon. Roll each piece of fish in salt, pour the remaining salt on top into the salting container. Place pressure (a jar of water, a stone, etc.) and put it in the refrigerator for 5 days.
Засолите осетра. Обваляйте каждый кусок рыбы в соли, оставшуюся соль насыпьте сверху в емкость для засолки. Поставьте гнет (банку с водой, камень и т.д.), уберите в холодильник на 5 суток.
Make balyk from sturgeon. Rinse the salted fish pieces well in water and blot the moisture with a towel. Hang the pieces on a thin wooden pole or on a hook with thread in a warm, well-ventilated room (+15-20 degrees). Sturgeon should dry for 3-4 days.
Сделайте балык из осетра. Просоленные куски рыбы хорошо промойте в воде, промокните влагу полотенцем. Подвесьте куски на тонкой деревянной жердочке или на крюке с ниткой в теплом, хорошо проветриваемом помещении (+15-20 градусов). Сушиться осетр должен 3-4 дня.
Serve thin slices of sturgeon balyk with onion rings. Sprinkle vegetable oil on top.
Подавайте тонкие ломтики балыка из осетра с кольцами репчатого лука. Сверху сбрызните растительным маслом.