Prepare ingredients for chicken breast balyk. Wash the meat thoroughly and dry with a paper towel. Remove fat and veins. Divide the chicken breast into 2-3 large pieces. Tip: Don't be alarmed by the amount of salt. It is impossible to over-salt the balyk, since the meat will absorb as much salt as needed. The rest will remain on the surface.
Подготовьте продукты для балыка из куриной грудки. Мясо тщательно помойте, обсушите бумажным полотенцем. Удалите жир и жилы. Куриную грудку разделите на 2-3 больших куска. Совет: Не пугайтесь количества соли. Балык пересолить невозможно, так как мясо впитает столько соли, сколько нужно. Остальное останется на поверхности.
Marinate the chicken breast. Combine salt, pepper mixture, oregano, nutmeg, turmeric and cognac in a bowl. Sprinkle the marinating mixture on all sides of the meat. Place the breast in a container and place bay leaves on top. Cover with a lid and refrigerate for 24 hours.
Куриную грудку замаринуйте. Соедините в миске соль, смесь перцев, орегано, мускатный орех, куркуму и коньяк. Посыпьте мясо со всех сторон смесью для маринования. Уложите грудку в контейнер, сверху разместите лавровые листья. Закройте крышкой и уберите в холодильник на 24 часа.
Finish cooking the chicken breast balyk. Remove the meat from the container, rinse off the spices and excess salt with water. Dry, wrap in gauze and refrigerate for a day.
Завершите приготовление балыка из куриной грудки. Мясо извлеките из контейнера, смойте водой специи и лишнюю соль. Обсушите, заверните в марлю и снова уберите на сутки в холод.
Cut the finished chicken breast balyk into thin slices. The dish is delicious to eat with fresh bread. The delicacy goes well with foamy and carbonated drinks - draft beer, apple cider, etc.
Нарежьте готовый балык из куриной грудки тонкими ломтиками. Блюдо вкусно есть со свежим хлебом. Деликатес отлично сочетается с пенными и газированными напитками — разливным пивом, яблочным сидром и др.