Wash vegetables and herbs under running water and dry with paper towels. Peel the onions, garlic and carrots. Cut out the stalk of the bell pepper, remove the seeds and internal membranes. Prepare 3 sterilized 0.7 liter jars and boiled screw caps.
Овощи и зелень вымойте под проточной водой, обсушите бумажными полотенцами. Лук, чеснок и морковь очистите. У болгарского перца вырежьте плодоножку, удалите семена и внутренние перегородки. Подготовьте 3 стерилизованные банки объемом 0,7 л и прокипяченные винтовые крышки.
Chop the vegetables. Cut the pepper lengthwise and cut into large strips. Carrots - in medium cubes, onions - in thin half rings.
Измельчите овощи. Перец разрежьте вдоль, нарежьте крупными полосками. Морковь — средними брусочками, репчатый лук — тонкими полукольцами.
Make the marinade. Pour oil and water into the pan, add salt and peppercorns. Turn on medium heat, bring to a boil, pour in vinegar and add sugar. Cook for 5 minutes.
Сделайте маринад. В кастрюлю влейте масло и воду, добавьте соль, горошины перца. Включите огонь средней мощности, доведите до кипения, влейте уксус и добавьте сахар. Варите в течение 5 минут.
Fill the jars with food. Place garlic at the bottom of the prepared container. Next, layer peppers, carrots, onions, and dill sprigs. Strain the marinade through a sieve, pour into jars up to the neck
Заполните банки продуктами. На дно подготовленной тары положите чеснок. Далее укладывайте слоями перец, морковь, лук, веточки укропа. Процедите маринад через сито, залейте в банки по горлышко
Preserve the workpiece. Cover a deep and wide container with a towel, place the jars and fill them with water. Bring to a boil and sterilize over medium heat for 15 minutes. Then remove from the container and close with nylon lids. Wrap it up properly, let it cool completely and store it in a cool, dry place.
Законсервируйте заготовку. Глубокую и широкую емкость застелите полотенцем, поставьте банки и залейте их водой. Доведите до кипения и стерилизуйте на среднем огне в течение 15 минут. Затем извлеките из емкости и закройте капроновыми крышками. Как следует укутайте, дайте полностью остыть и поставьте на хранение в сухое прохладное помещение.
Place the pickled bell peppers with carrots and onions in a small deep plate, and garnish with fresh parsley leaves before serving.
Маринованный болгарский перец с морковью и луком выложите в небольшую глубокую тарелочку, перед подачей украсьте листиками свежей петрушки.