Wash the jar with baking soda. Pour some boiled hot water into the pan and cover with a wire rack. Place the jar on top, upside down. As soon as large drops of steam form in the jar, remove it and place it on a clean towel. Boil the lid in water for 2 minutes. Wash the vegetables. Peel the carrots. Remove the skins from the garlic and onions. Rinse the cherry leaves and dill. Wash the parsley and dill for serving and chop coarsely.
Помойте банку содой. В кастрюлю налейте немного кипяченой горячей воды, накройте решеткой. Сверху поставьте банку, перевернутую горлышком вниз. Как только в банке образуются крупные капли пара, снимите ее и поставьте на чистое полотенце. Крышку прокипятите в воде в течение 2 минут. Овощи помойте. Морковь почистите. С чеснока и лука уберите шелуху. Листья вишни и укроп сполосните. Зелень петрушки и укропа для подачи вымойте и крупно порежьте.
Prepare the vegetables. Pierce all tomatoes in the stem area with a toothpick. Boil the carrots in boiling water for 5 minutes, cool and cut into slices. Cut the onion into quarters.
Подготовьте овощи. Все помидоры в области плодоножки проколите зубочисткой. Морковь проварите в кипящей воде в течение 5 минут, остудите и нарежьте слайсами. Лук порежьте на четвертинки.
Place all ingredients in a jar. Place garlic and onions at the bottom of the jar. Then fill the jar halfway with carrots and tomatoes. Place cherry leaves and a dill umbrella on them. Add cloves and peppercorns. Then add the tomatoes again. Cover the vegetables with a lid and leave for 15 minutes.
Уложите все ингредиенты в банку. На дно банки положите чеснок и лук. Затем заполните банку наполовину морковью и помидорами. На них выложите листья вишни и зонтик укропа. Добавьте гвоздику и горошины перца. Затем снова положите томаты. Накройте овощи крышкой и оставьте на 15 минут.
Prepare the marinade. Pour boiling water over the vegetables and leave for 10 minutes. After this, drain the water into a saucepan, add salt and sugar. Bring the marinade to a boil and simmer for 3 minutes.
Приготовьте маринад. Овощи залейте кипятком и подержите так 10 минут. После этого слейте воду в кастрюлю, добавьте туда соль и сахар. Доведите маринад до кипения и подержите на огне 3 минуты.
Preserve tomatoes and carrots for the winter. Pour the vinegar into the jar, and then the marinade. Cover it with a lid. After this, close the jar with a lid, roll it up, turn it over and wrap it in a blanket. When the workpiece has cooled, put it in a cool, dark place.
Законсервируйте помидоры с морковью на зиму. В банку влейте уксус, а затем маринад. Накройте ее крышкой. После этого закройте банку крышкой, закатайте ее, переверните и укутайте одеялом. Когда заготовка остынет, уберите ее в темное прохладное место.
Marinated tomatoes with carrots are a good appetizer and addition to meat dishes. Serve them in a deep ceramic salad bowl, sprinkled with chopped fresh dill and parsley.
Маринованные помидоры с морковью — хорошая закуска и дополнение к мясным блюдам. Подавайте их в глубоком керамическом салатнике, посыпав нарезанными свежими укропом и петрушкой.