It is better to use chilled chicken rather than frozen. But if you have a frozen carcass, then completely defrost it. Check for guts and feather debris, clean if necessary.
Курицу лучше использовать охлажденную, а не замороженную. Но если у вас замороженная тушка, то полностью разморозьте ее. Проверьте на наличие внутренностей и остатков перьев, очистите, если нужно.
Mix a few seasonings and rub the chicken thoroughly with them. Tear the bay leaf into several pieces and place it randomly over the chicken.
Смешайте несколько приправ и тщательно оботрите ими курицу. Лавровый лист разорвите на несколько кусочков и в хаотичном порядке разложите по курице.
Line a baking dish with foil and place the chicken in it. Cover the top with another sheet of foil. Bake in a preheated oven at 200°C for about 1.5 hours. Just before finishing, remove the top sheet of foil to allow the chicken to brown.
Застелите форму для запекания фольгой, положите в нее курицу. Сверху накройте еще одним листом фольги. Выпекайте в разогретой духовке, при температуре 200 °C около 1,5 часа. Незадолго до окончания снимите верхний лист фольги, чтобы курица зарумянилась.
Serve chicken with mashed potatoes and vegetables.
Подавайте курицу с картофельным пюре и овощами.