Wash and pit the cherries.
Помойте и удалите косточки из вишни.
Place the pitted berries into a saucepan and place over low heat, covering the saucepan with a lid. Cook the berries for about 5-7 minutes. After time has passed, add sugar and place the pan with the contents back on the stove over low heat. Stir frequently to prevent the contents from sticking. Cook for 15 minutes until the cherries soften.
В кастрюлю переложите очищенные от косточек ягоды и поставьте на небольшой огонь, накрыв кастрюлю крышкой. Готовьте ягоды около 5-7 минут. После того как время прошло добавьте сахар и отправьте кастрюлю с содержимым снова на плиту на небольшой огонь. Чаще помешивайте, чтобы содержимое не прикипело. Готовьте 15 минут до размягчения вишни.
Move the pan to the table and use a blender to beat the berries with sugar until smooth. Take a baking sheet, cover it with parchment and pour the berry mixture into an even layer. Preheat the oven to 70 degrees and move the baking sheet there. Dry for about 4-4.5 hours. We determine the readiness of the marshmallow tactilely by touching it. It should be dry, slightly sticky and elastic.
Переместите кастрюлю на стол и блендером взбейте ягоды с сахаром до однородной массы. Возьмите противень застелите его пергаментом и вылейте ягодную массу распределив равномерным слоем. Разогрейте духовку на 70 градусов и переместите туда противень. Сушите около 4-4,5 часов. Готовность пастилы определяем тактильно, потрогав ее. Она должна быть сухой, немного липкой и упругой.
Sprinkle the finished pastille with sesame seeds.
Готовую пастилу посыпьте семенами кунжута.