Separate the yolks from the whites. Grate the chocolate on a fine grater.
Отделите желтки от белков. Натрите шоколад на мелкой терке.
Place the yolks separated from the whites into a saucepan or plate. Add sugar to them. Beat well until smooth. Add 100 ml of milk, mix gently. Place in a water bath, cook for 10 minutes until thickened, but do not overcook.
Отделенные от белков желтки поместите в кастрюлю, либо тарелку. Добавьте к ним сахар. Хорошо взбейте до однородной массы. Добавьте 100 мл молока, аккуратно перемешайте. Поставьте на водную баню, варите минут 10 до загустения, но не переваривайте.
In a separate bowl or saucepan, mix condensed milk, 100 ml of milk and 100 ml of cream. Place in a water bath until the mixture becomes homogeneous. Leave to cool. When these 2 masses have cooled, mix them carefully.
В отдельной миске, либо кастрюле смешайте сгущенку, 100 мл молока и 100 мл сливок. Поставьте также на водную баню, чтобы масса стала однородной. Оставьте остужаться. Когда эти 2 массы остынут, аккуратно их смешайте.
Beat the cream with a mixer into a strong foam. Add them to the creamy mass, mix everything. Prepare a mold in which the ice cream will harden. Pour ice cream into it. Send it to freeze in the freezer. Once every 30-60 minutes, it is advisable to stir the ice cream with a spoon so that it does not crystallize.
Взбейте миксером сливки в крепкую пену. Добавьте их к сливочной массе, все перемешайте. Подготовьте форму, в которой будет застывать мороженое. Вылейте в нее мороженое. Отправьте его застывать в морозилку. Раз в 30-60 минут желательно перемешивать мороженое ложкой, чтобы оно не кристаллизировалось.
Sprinkle the ice cream with grated chocolate. Garnish with a sprig of mint. You can serve with sliced banana, strawberries or chopped nuts.
Посыпьте мороженое тертым шоколадом. Украсьте веточкой мяты. Можете подавать с нарезанным бананом, клубникой или измельченными орехами.