Clean the meat from films and veins. Rinse and dry the mushrooms.
Мясо очистите от пленок и жилок. Грибы ополосните и обсушите.
Melt the butter in a frying pan over medium heat. Cut the chicken fillet into strips, lightly roll in flour and place in a frying pan. Fry it until light golden brown, 1.5–2 minutes.
На среднем огне растопите в сковороде сливочное масло. Куриное филе нарежьте соломкой, слегка обваляйте в муке и отправьте на сковороду. Обжаривайте его до легкой золотистой корочки 1,5–2 минуты.
Cut the mushrooms into large slices or slices and add to the chicken. Fry for 1.5–2 minutes, add salt, pepper and nutmeg.
Грибы нарежьте крупными слайсами или ломтиками, добавьте к курице. Обжаривайте 1,5–2 минуты, посолите, всыпьте перец и мускатный орех.
Add cream. Reduce heat to low and simmer the chicken and mushrooms in the cream for about 10 minutes until the sauce thickens. Grate the cheese on a fine grater and add it to the pan before turning off. Remove fricassee from heat and stir.
Добавьте сливки. Убавьте огонь до минимального и тушите курицу с грибами в сливках около 10 минут, чтобы соус загустел. Натрите сыр на мелкой терке и перед выключением добавьте его в сковороду. Снимите фрикасе с огня и перемешайте.
Serve a serving of fricassee in a plate with a side dish of rice, potatoes or pasta. Sprinkle chopped dill or other herbs on top. Add cherry tomatoes or sweet peppers cut into strips.
Порцию фрикасе подайте в тарелке к гарниру из риса, картофеля или пасты. Сверху посыпьте нарезанным укропом или другой зеленью. Положите помидоры черри или нарезанный соломкой сладкий перец.