Melt the butter and honey in a water bath or in the microwave. Grind the nuts into crumbs using a blender. Sift the flour.
Масло с медом растопите на водяной бане или в микроволновке. Орехи измельчите при помощи блендера в крошку. Муку просейте.
Break 1 egg into a bowl, add sugar and beat until white and increased in volume.
В миску разбейте 1 яйцо, добавьте сахар и взбейте до белого цвета и увеличения в объеме.
Add the butter-honey mixture, sifted flour with baking powder and crushed nuts. (Reserve a few nuts to decorate the bagels). Knead the dough, it should turn out soft.
Добавьте масляно-медовую смесь, просеянную муку с разрыхлителем и дробленые орехи. (Немного орехов оставьте для украшения рогаликов). Замесите тесто, оно должно получиться мягким.
Roll out the dough to a thickness of 5 mm and cut out circles with a diameter of 8-10 cm using a round cutter or a regular lid. Roll each circle into a tube and bend it into a crescent shape.
Раскатайте тесто толщиной 5 мм и вырежьте при помощи круглой выемки или обычной крышки, круги диаметром 8-10 см. Каждый круг сверните трубочкой и изогните в форме полумесяца.
Place a silicone or Teflon mat on a baking sheet and place the bagels on it. Brush with beaten egg and sprinkle with remaining chopped nuts. Bake at 200℃ for 15-20 minutes.
На противень постелите силиконовый или тефлоновый коврик, а на него выложите рогалики. Смажьте взбитым яйцом и посыпьте оставшимися дроблеными орешками. Запекайте при 200 ℃ в течение 15-20 минут.
Serve sweet nut bagels with a cup of tea or coffee.
Подавайте сладкие ореховые рогалики с чашечкой чая или кофе.