Peel the banana, sift the flour so that the dough is airy and elastic.
Банан очистите от кожуры, муку просейте, для того чтобы тесто было воздушным и эластичным.
Cut the peeled bananas into medium-sized pieces, place in a blender bowl and grind to a paste. Then add sugar and beat thoroughly until smooth. Add flour, baking powder and starch to the resulting mass and mix the ingredients with a spoon or spatula until a medium-thick dough forms.
Очищенные бананы порежьте на кусочки среднего размера, переложите в чашу блендера и измельчите до состояния кашицы. Затем добавьте сахар и тщательно взбейте до однородного состояния. К получившейся массе присоедините муку, разрыхлитель и крахмал и перемешайте ингредиенты ложкой или лопаткой до образования теста средней густоты.
Pour vegetable oil into the frying pan in which you will fry the donuts and set to heat. Take a spoonful of the prepared dough and place it in a frying pan, fry the donuts on each side until golden brown. Follow similar steps with the entire dough. Place the finished donuts on a paper towel so that excess fat is absorbed into the paper, then transfer to a dish, pour over caramel syrup and sprinkle with coconut flakes.
В сковороду, в которой будете жарить пончики, налейте растительное масло и поставьте разогреваться на огонь. Возьмите ложку полную готового теста и положите во сковороду, обжаривайте пончики с каждой стороны до образования румяного вида. Проделайте аналогичные шаги со всем тестом. Готовые пончики выложите на бумажное полотенце, чтобы лишний жир впитался в бумагу, затем переложите в блюдо, полейте карамельным сиропом и посыпьте кокосовой стружкой.
Serve fluffy banana donuts in portioned bowls, topped with your favorite fruit or caramel syrup and a cup of warm cocoa.
Пышные банановые пончики подавайте в порционных тарелках, дополнив любимым фруктовым или карамельным сиропом и чашечкой теплого какао.