Wash the dried apricots and pour boiling water for 30 minutes to make them softer, then puree them in a blender. Sift the flour. Boil the water.
Курагу помойте и залейте кипятком на 30 минут, чтоб она стала мягче, затем измельчите блендером в пюре. Муку просейте. Воду вскипятите.
Pour sifted flour mixed with baking powder into a bowl, pour in vegetable oil and boiling water. Stir first with a spoon, then continue with your hands. The dough turns out tough, but plastic.
В миску насыпьте просеянную муку, смешанную с разрыхлителем, влейте растительное масло и кипяток. Размешайте сначала с помощью ложки, затем продолжите руками. Тесто получается крутое, но пластичное.
Roll out the dough into a thin layer on a floured surface and cut it into triangles.
Раскатайте тесто в тонкий пласт на посыпанной мукой поверхности, разрежьте его на треугольники.
Place ½ tsp on the wide side of the triangle. dried apricot filling. Roll the bagels and place on a baking sheet lined with baking paper. Bake at 180 ℃ for about 10-15 minutes. The finished bagels should be slightly browned in color.
На широкую сторону треугольника положите ½ ч.л. начинки из кураги. Скрутите рогалики и выложите на противень, застеленный бумагой для выпечки. Запекайте при 180 ℃ примерно 10-15 минут. Готовые рогалики должны быть слегка румяного цвета.
Sprinkle hot bagels with dried apricots with powdered sugar and cinnamon. Serve the baked goods with tea and lemon.
Горячие рогалики с курагой посыпьте сахарной пудрой с добавлением корицы. Подайте к выпечке чай с лимоном.