Wash the greens and chop with a knife. Peel the garlic. Wash and peel the turnips, cut the pulp into slices. Prepare the grill: The heat for roasting turnips, as for other vegetables, should be medium.
Зелень помойте и измельчите ножом. Чеснок очистите. Репу помойте и очистите кожуру, разрежьте мякоть на дольки. Подготовьте гриль: жар для запекания репы, как и для других овощей, должен быть средний.
Place the turnips cut into slices in a large bowl, add salt, pepper, olive oil and stir until all the pieces are well coated with oil.
Нарезанную дольками репу выложите в большую миску, посолите, поперчите, полейте оливковым маслом и перемешайте, чтобы все кусочки хорошо смазались маслом.
Place the turnip pieces on the grill over the coals and roast on each side. This may take 10 minutes. Check the readiness of the vegetable by piercing it with a fork or knife (the turnip should become soft).
Выложите кусочки репы на решетку над углями и запеките с каждой стороны. На это может уйти 10 минут. Готовность овоща проверьте, проткнув вилкой или ножом (репа должна стать мягкой).
While the turnips are baking, make the sauce. To do this, mix sour cream with mayonnaise, soy sauce, pressed garlic, and herbs.
Пока репа запекается, сделайте соус. Для этого нужно перемешать сметану с майонезом, соевым соусом, чесноком, пропущенным через пресс, и зеленью.
Serve grilled turnips with sour cream and garlic sauce as a separate dish or with meat kebabs.
Запеченную на гриле репу подавайте со сметано-чесночным соусом как самостоятельное блюдо или вместе с мясным шашлыком.