Remove the fish from the freezer in advance so that it defrosts naturally. Cut off the head, clean out the insides. After cutting, wash the fish.
Заранее достаньте рыбу из морозильника, чтобы она разморозилась естественным способом. Отрежьте голову, вычистите внутренности. После разделки рыбу помойте.
Prepare the marinade: pour water into a saucepan, add sugar, salt, bay leaf and all other spices. Place the pan on the fire, bring to a boil and simmer for 2-3 minutes. Then remove from heat and let the marinade cool completely.
Приготовьте маринад: налейте воду в кастрюлю, добавьте сахар, соль, лавровый лист и все остальные специи. Поставьте кастрюлю на огонь, доведите до кипения и кипятите 2-3 минуты. Затем снимите с огня и дайте маринаду полностью остыть.
Place the herring in a narrow oblong container, pour in cold marinade, cover with a lid and refrigerate for at least 1 day.
Сельдь уложите в узкий продолговатый контейнер, залейте холодным маринадом, накройте крышкой и поставьте в холодильник минимум на 1 сутки.
Cut the salted herring into portions, garnish with onion rings and serve with boiled potatoes.
Просоленную селедку разрежьте на порционные куски, украсьте кольцами лука и подайте с отварным картофелем.