Preheat oven to 180°C. Wash the dried fruits and let them dry by placing them in the oven. Grind the dried apricots. Cut the nuts into small pieces.
Разогрейте духовку до 180 °C. Вымойте сухофрукты и дайте им просохнуть, положив их в духовку. Измельчите курагу. Орехи нарежьте небольшими кусочками.
Mix oatmeal, pumpkin seeds, sunflower seeds, nuts and sesame seeds in a bowl. Add butter, Jerusalem artichoke syrup and mix thoroughly. Line a baking sheet with parchment paper and spread the cereal, seeds and nut mixture evenly onto it. Place in the oven for 20 minutes. Remove from oven occasionally and stir to ensure even baking.
Смешайте в миске овсяные хлопья, семечки тыквы, подсолнечника, орехи и кунжут. Добавьте масло, сироп топинамбура и тщательно перемешайте. Застелите противень пергаментом и равномерно разложите на него смесь из хлопьев, семян и орехов. Поставьте в духовку на 20 минут. Периодически доставайте из духовки и перемешивайте для равномерного пропекания.
Remove the baked mixture from the oven and mix with dried fruits and flax seeds.
Пропекшуюся смесь достаньте из духовки и смешайте с сухофруктами и семенами льна.
Mix granola with low-fat yogurt and serve.
Гранолу смешайте с нежирным йогуртом и подавайте к столу.