Clean the pike, rinse well, remove fins and large bones. Separate the head and tail; they will not be needed for frying. Cut the fish into medium pieces.
Очистите щуку, хорошо промойте, удалите плавники и крупные кости. Голову и хвост отделите, они не понадобятся для жарки. Нарежьте рыбу на средние куски.
Place flour and breadcrumbs in two separate bowls. In another container, beat the egg with a whisk, add salt and pepper. Also sprinkle each piece of fish with salt and pepper.
В две отдельные миски насыпьте муку и панировочные сухари. В другой емкости взбейте яйцо с помощью венчика, посолите и поперчите. Каждый кусок рыбы также посыпьте солью и перцем.
Heat vegetable oil in a frying pan. Dredge the pike pieces one at a time in flour, then in the egg mixture and breadcrumbs and place in a frying pan. Fry the fish over medium heat until golden brown, about 5 minutes on each side. If desired, the pike can be kept in the oven for 15 minutes.
В сковороде разогрейте растительное масло. Куски щуки по очереди обваляйте в муке, затем в яичной смеси и панировочных сухарях и выкладывайте на сковороду. Жарьте рыбу на среднем огне до появления румяной корочки примерно по 5 минут с каждой стороны. По желанию щуку можно еще подержать в духовке в течение 15 минут.
Serve hot crispy fried pike with tartar sauce. A fresh vegetable salad is ideal as a side dish.
Хрустящую жареную щуку подавайте горячей в сочетании с соусом тартар. В качестве гарнира идеально подойдет салат из свежих овощей.