Melt the butter in a water bath, add cookies to it, put everything in a small container and put it in the freezer. Place agar-agar in a saucepan in cool water to soak.
Растопите на водяной бане сливочное масло, к нему добавьте печенье, все выложите в небольшую емкость и поставьте в морозильник. Агар-агар положите в кастрюлю в прохладную воду, чтобы он размок.
Beat the cream and sugar with a mixer until a strong foam forms, then add the mascarpone cheese and beat again at low speed until smooth. Place the resulting mixture in the refrigerator.
Сливки и сахар взбейте миксером до образования крепкой пены, потом добавьте сыр маскарпоне и снова взбейте на низкой скорости до однородности. Полученную смесь уберите в холодильник.
Place a saucepan with agar-agar over low heat until it dissolves. Don't forget to stir the mixture constantly. As soon as the water starts to boil, turn off the stove.
Поставьте кастрюлю с агар-агаром на медленный огонь, чтобы он распустился. Не забывайте его постоянно помешивать массу. Как только вода начнет кипеть, выключите плиту.
Pour the cream cheese mixture into the prepared agar solution and slowly stir everything with a whisk until smooth. Then place a layer with half the cookies in the mold, pour half the cream, then put the remaining cookies again and the rest of the cream on top. Leave everything in the refrigerator for at least 1 hour.
В готовый раствор агара влейте сливочно-сырную смесь, медленно перемешайте все венчиком до однородности. Затем выложите в форму слой с половиной печенья, залейте половиной крема, потом снова положите оставшееся печенье и сверху остатки крема. Оставьте все в холодильнике минимум на 1 час.
Sprinkle with cocoa before serving.
Перед подачей десерт посыпьте какао.