Sift the flour through a sieve.
Просейте муку через сито.
Beat sour cream and sugar with a mixer until bubbles form. Then add baking soda and flour and knead the dough until it becomes thick and no longer sticks to your hands.
Сметану с сахаром взбивайте миксером до образования пузырьков. Затем добавьте пищевую соду и муку и замешивайте тесто, пока оно не станет густым и не перестанет липнуть к рукам.
Roll out the dough thinly on a special silicone mat in the form of a circle and squeeze out the cookies using special molds or a glass. Then place it on a baking sheet lined with parchment and bake in a preheated oven for 10-12 minutes at 180 ℃.
Тесто тонко раскатайте на специальном силиконовом коврике в виде круга и выдавите печенье специальными формочками или стаканом. Потом разложите его на застеленном пергаментом противне и выпекайте в заранее разогретой духовке 10-12 минут при температуре 180 ℃.
Serve the cookies slightly cooled, sprinkled with powdered sugar if desired, with tea or coffee.
Подавайте печенье немного остывшим, по желанию посыпав сахарной пудрой, к чаю или кофе.