Clean the fish, wash and gut it. Cut off the head and tail of the pike and separate the meat from the bones. Divide the fillet into several medium-sized pieces and marinate in a separate bowl with salt, pepper, spices and mayonnaise for 1 hour 30 minutes. Grate the cheese on a coarse grater. Peel and wash the vegetables, cut the potatoes into slices, onions into half rings, carrots into slices.
Почистите рыбу, вымойте и выпотрошите. Отрежьте у щуки голову и хвост, отделите мясо от костей. Филе разделите на несколько кусков среднего размера и замаринуйте в отдельной миске с солью, перцем, специями и майонезом на 1 час 30 минут. Сыр натрите на крупной терке. Овощи очистите и вымойте, нарежьте картофель дольками, лук полукольцами, морковь кружочками.
Place the potatoes in a separate bowl, add salt, pepper, spices, mayonnaise and mix well. You can also cover with a lid and shake lightly. Preheat the oven to 180°C.
Картофель выложите в отдельную миску, добавьте соль, перец, специи, майонез и хорошо перемешайте. Можно также накрыть крышкой и слегка встряхнуть. Духовку разогрейте до 180 °C.
Grease a baking sheet with oil and place the pickled pike in the middle, and carrots and onions on the sides. Place the potatoes on top of the vegetables so that they are the same height as the fish. Spread a little mayonnaise and sprinkle with cheese. If desired, you can also add finely chopped herbs.
Смажьте противень маслом и выложите на его середину замаринованную щуку, а морковь с луком – по бокам. Сверху на овощи положите картофель так, чтобы по высоте он был в один уровень с рыбой. Немного смажьте майонезом и посыпьте сыром. По желанию можно также добавить мелко нарезанную зелень.
Serve the pike with vegetables directly on the baking sheet and then portion it into nice wide plates.
Подавайте щуку с овощами прямо в противне и затем раскладывайте порционно в красивые широкие тарелки.