Prepare food by weight and quantity. Peel the apple and remove seeds.
Подготовьте продукты по весу и по количеству. Яблоко очистьте от кожуры и семян.
Grate the apple on a coarse grater. Add yolks, kefir, soda and flour to the apples, mix everything.
Яблоко натрите на крупной терке. К яблокам добавьте желтки, кефир, соду и муку, все смешайте.
Separate the whites from the yolks. Beat the egg whites to stiff peaks and fold them into the dough.
Отделите белки от желтков. Белки взбейте до пиков и введите их в тесто
Place the batter into silicone donut or muffin cups. Bake in the oven at 180°C for 15-20 minutes.
Выложите тесто в силиконовые формочки для пончиков или для кексов. Выпекайте в духовке при температуре 180 °C 15-20 минут.
While the donuts are baking, make the fudge. This could be melted dark chocolate. Another option is to mix 3 tbsp. powdered milk and 30 ml of water; instead of water, you can take beet juice - this way you will get multi-colored donuts.
Пока выпекаются пончики сделайте помадку. Это может быть растопленный горький шоколад. Еще вариант смешать 3 ст.л. сухого молока и 30 мл воды, вместо воды можно взять свекольный сок - так у вас получатся разноцветные пончики.
Sprinkle donuts with chopped nuts or flax, sesame or poppy seeds. For a special treat, serve with herbal tea or classic milk cocoa.
Посыпьте пончики измельченными орехами или семенами льна, кунжута или мака. Для особого наслаждения подавайте вместе с травяным чаем или классическим молочным какао.