Wash the pumpkin and apple, peel and remove seeds, cut into small pieces.
Тыкву и яблоко вымойте, очистите от кожуры и семечек, нарежьте небольшими кусочками.
Place the pumpkin and apple pieces in a saucepan with a little water and place over medium heat. When the water begins to boil, reduce the heat to low and simmer the pumpkin until it is soft.
Кусочки тыквы и яблока положите в кастрюлю с небольшим количеством воды и поставьте на средний огонь. Когда вода начнет кипеть, уменьшите огонь до минимума и тушите тыкву, пока она не станет мягкой.
Grind the apple and pumpkin pieces in a blender until smooth. Then add spices and sugar to the puree to taste, beat again in a blender. Spread the resulting mass evenly over a baking pan lined with parchment and place in the oven to dry for 5 hours at 60 ℃.
Измельчите кусочки яблок и тыквы в блендере до однородной смеси. Затем добавьте в пюре по вкусу пряности и сахар, еще раз взбейте в блендере. Получившуюся массу равномерно распределите по проложенной пергаментом форме для выпекания и поместите подсушиваться в духовку на 5 часов при температуре 60 ℃.
Cut the pumpkin pastille into portions and roll them into a roll. If desired, decorate the pastille with powdered sugar.
Пастилу из тыквы нарежьте порционными кусочками и сверните их в рулет. По желанию, украсьте пастилу сахарной пудрой.