Boil vegetables and eggs, peel them. Peel the herring, remove the skeleton and all bones.
Сварите овощи и яйца, очистите их. Селедку очистите от кожи, удалите скелет и все кости.
Grate the peeled vegetables into separate plates. If you like it more tenderly, grate it on a fine grater. Chop the onion finely and scald with boiling water to get rid of excess bitterness. This way the taste of the dish will be more tender.
Очищенные овощи натрите на терке в отдельные тарелки. Если любите нежнее - натрите на мелкой терке. Лук нарежьте мелко и ошпарьте кипятком, чтобы избавиться от лишней горечи. Так вкус блюда будет нежнее.
Chop the herring fillet into small cubes. For the sauce, beat all ingredients in a blender.
Филе селедки измельчите на мелкие кубики. Для соуса взбейте все ингредиенты в блендере.
Place onions and herring at the bottom of the plate. After that, lay out the layers in the following order: potatoes, sauce, herring, sauce, eggs, sauce, carrots, sauce, beets and sauce again.
Разместите в нижней части тарелки лук и селедку. После этого выложите слои в следующем порядке: картофель, соус, селедка, соус, яйца, соус морковь, соус, свекла и снова соус.
Decorate the top of the dish with chopped green onions and boiled yolk.
Сверху блюдо украсьте рубленым зеленым луком и вареным желтком.