Sort out the fresh currants, wash and dry thoroughly.
Свежую смородину переберите, тщательно вымойте и просушите.
Pour sugar into the dried berries and leave for 30 minutes until the juice is released. Then place the berry mass in a saucepan, place on the stove over low heat and, stirring occasionally, bring to a boil. After boiling, leave the berries on the fire for another 5-7 minutes, then turn off the stove.
В просушенные ягоды засыпьте сахар и оставьте на 30 минут, пока не выделится сок. Затем ягодную массу поместите в сотейник, поставьте на плиту на медленный огонь и, периодически помешивая, доведите до кипения. После закипания оставьте ягоды еще на 5-7 минут на огне, затем выключите плиту.
Beat the berry mass in a blender until smooth, and then place it evenly on drying trays lined with parchment sheets. Leave the trays in the dryer at 60 ℃ for 5 hours, and after the allotted time, place the dessert on a mixture of starch and powdered sugar.
Ягодную массу взбейте в блендере до состояния однородности, а затем равномерно выложите ее на лотки сушилки, переложенные листами пергамента. На 5 часов оставьте лотки в сушилке при температуре 60 ℃, а спустя отведенное время выложите десерт на смесь крахмала и сахарной пудры.
Serve the pastille sprinkled with powdered sugar.
Пастилу подавайте, посыпав сахарной пудрой.