Wash the beets, chop the basil and garlic, grate the Parmesan on a fine grater. Preheat the oven to 175°C and prepare a baking dish. Cut the goat cheese into small slices.
Свеклу вымойте, базилик и чеснок измельчите, пармезан натрите на мелкой терке. Разогрейте духовку до 175 °C, подготовьте форму для запекания. Козий сыр нарежьте на небольшие ломтики.
Place the beets in a baking dish, drizzle with olive oil, then cover with foil and bake in the oven for 50-60 minutes. Check the doneness periodically with a fork or knife.
Выложите в форму для запекания свеклу, полейте оливковым маслом, затем накройте фольгой и запекайте в духовке 50-60 минут. Периодически проверяйте готовность с помощью вилки или ножа.
Toast the pine nuts in a frying pan until lightly darkened.
Обжарьте кедровые орехи на сковороде до легкого потемнения.
Place the basil in a blender bowl and add 1 tbsp. olive oil and whisk. Then add pine nuts, chopped Parmesan and garlic, pour in the remaining oil. Beat again until smooth.
Засыпьте базилик в чашу блендера, добавьте 1 ст.л. оливкового масла и взбейте. Затем добавьте кедровые орехи, измельченные пармезан и чеснок, влейте оставшееся масло. Снова взбейте до однородности.
Remove the finished beets from the oven, peel and cut into cubes.
Готовую свеклу достаньте из духовки, очистите и нарежьте кубиками.
Place beets on a plate, top with pesto, goat cheese and remaining pine nuts.
Выложите свеклу на тарелку, полейте соусом песто, посыпьте козьим сыром и оставшимися кедровыми орехами.