Prepare the fish in advance. To do this, clean the pike, rinse thoroughly, remove the fins, cut off the head and tail, remove the largest bones and cut the fish into equal medium-sized pieces. Pass the garlic through a press.
Заранее подготовьте рыбу. Для этого щуку очистите, промойте тщательно, удалите плавники, срежьте голову и хвост, вытащите наиболее крупные кости и нарежьте рыбу на одинаковые куски среднего размера. Чеснок пропустите через пресс.
Sprinkle each piece of fish with salt, pepper and grease with crushed garlic. If desired, you can also add your favorite spicy spices. After this, generously coat the pike with sour cream.
Каждый кусок рыбы посыпьте солью, перцем и смажьте раздавленным чесноком. По желанию можно также добавить любимые пряные специи. После этого обильно смажьте щуку сметаной.
Heat vegetable oil in a frying pan. Dip each piece of pike in flour and place in a frying pan. Fry the fish until golden brown, about 4-5 minutes on each side.
Разогрейте в сковороде растительное масло. Каждый кусок щуки обваляйте в муке и выложите на сковороду. Жарьте рыбу до появления золотистой корочки, примерно по 4-5 минут с каждой стороны.
Place the finished pike on green lettuce leaves and lightly sprinkle with lemon juice. As a side dish, you can serve the fish with mashed potatoes or a salad of fresh vegetables and herbs.
Готовую щуку выложите на зеленые листья салата, слегка сбрызните лимонным соком. В качестве гарнира можно подать к рыбе пюре или салат из свежих овощей и зелени.