Peel the mushrooms, cover with water and rinse. Cut large mushrooms and boil for 20 minutes. Peel the garlic cloves. Sterilize the jars.
Очистите грибы, залейте водой и промойте. Крупные грибы разрежьте, прокипятите в течение 20 минут. Очистите зубчики чеснока. Простерилизуйте банки.
Pour 1 liter of water into a large saucepan, add salt and sugar. Add 2 peppercorns and 1 bay leaf. Cook until boiling.
В большую кастрюлю влейте 1 л воды, посолите и добавьте сахар. Всыпьте 2 горошины перца, добавьте 1 лавровый лист. Варите до кипения.
Place the prepared butter in a saucepan and cook over medium heat for 20-30 minutes. 2-3 minutes before readiness, pour in vinegar.
В кастрюлю выложите подготовленные маслята, варите на среднем огне 20-30 минут. За 2-3 минуты до готовности влейте уксус.
Place a bay leaf, a peppercorn and a clove of garlic into sterilized jars. Carefully pour the hot marinade with mushrooms. Screw the lids on the jars and let cool.
В простерилизованные банки выложите по лавровому листику, горошине перца и зубчику чеснока. Аккуратно перелейте горячий маринад с грибочками. Закрутите банки крышками и дайте остыть.
Serve pickled boletus in a salad bowl or bowl with mashed potatoes and meat supplement.
Подавайте маринованные маслята в салатнице или пиале к картофельному пюре и мясной добавке.