Rinse the lingonberries, preheat the oven to 180°C.
Промойте бруснику, разогрейте духовку до 180 °C.
Break the eggs into a bowl and add sugar and salt, beat thoroughly.
Разбейте яйца в миску и добавьте сахар и соль, тщательно взбейте.
Add kefir and soda to the egg mixture, beat until bubbles appear. Add butter to the mixture, then flour and semolina and mix again. Add lingonberries to the resulting dough. Stir gently and let stand for 30 minutes.
Добавьте к яичной смеси кефир и соду, взбейте до появления пузырей. Добавьте к смеси масло, затем муку и манную крупу и снова перемешайте. Добавьте к полученному тесту бруснику. Аккуратно перемешайте и дайте постоять 30 минут.
Grease a baking dish with oil and pour the dough into it. Place in a preheated oven for 30-40 minutes.
Смажьте маслом форму для выпекания, вылейте туда тесто. Поставьте в разогретую духовку на 30-40 минут.
Decorate the manna with berries or powdered sugar. Serve warm.
Украсьте манник ягодами или сахарной пудрой. Подавайте теплым.