Soak the mushrooms in cold water and leave for 1 hour. Separate the caps, which can be further cut, and discard the stems. Peel the onion and cut into half rings, and the carrots into strips or grate on a coarse grater. Rinse the rice until the water runs clear.
Замочите грибы в холодной воде и оставьте на 1 час. Отделите шляпки, которые дополнительно можно порезать, а ножки выбросьте. Лук очистите и нарежьте полукольцами, а морковь — соломкой или натрите на крупной терке. Промойте рис до прозрачной воды.
After soaking the mushrooms, drain the water into a separate container. Heat a frying pan with vegetable oil. Fry the onions and carrots for 5 minutes.
Воду после замачивания грибов слейте в отдельную емкость. Разогрейте сковороду с растительным маслом. Обжарьте лук с морковью в течение 5 минут.
Add washed rice to vegetables. Add mushrooms and stir. Pour in 3 cups of mushroom soaking water. Simmer for 20 minutes over medium heat with the lid closed.
Выложите промытый рис к овощам. Добавьте грибы и перемешайте. Влейте 3 стакана воды от замачивания грибов. Тушите 20 минут на среднем огне под закрытой крышкой.
10 minutes before the end of stewing, salt and pepper the dish. When it's ready, remove it from the stove and let it sit for 20 minutes.
За 10 минут до окончания тушения посолите и поперчите блюдо. Когда оно будет готово, снимите его с плиты и дайте настояться в течение 20 минут.
Divide the rice among plates and sprinkle with sesame seeds. You can serve soy sauce with rice.
Разложите рис по тарелкам, посыпьте кунжутом. К рису можно подать соевый соус.