Be sure to sift the flour, peel the garlic, and rinse the dill.
Муку обязательно просейте, чеснок очистите, укроп промойте.
Cut the peeled garlic into small cubes and place in a frying pan heated with oil to fry until golden. Strain the garlic and oil, reserving the garlic mass.
Очищенный от шелухи чеснок нарежьте мелкими кубиками и отправьте в разогретую с маслом сковороду обжариваться до золотистости. Процедите чеснок с маслом, сохранив чесночную массу.
Take a large bowl in which you will knead the dough, and pour flour and salt into it, gradually adding the dough and garlic oil. Stir the mixture and knead the dough for about 5-7 minutes until elastic. Cover the dough with a towel and place in a warm place for 1 hour to rise.
Возьмите большую миску, в которой будете месить тесто, и насыпьте в нее муку и соль, постепенно добавляя опару и чесночное масло. Перемешайте массу и вымешивайте тесто примерно 5-7 минут до эластичности. Тесто накройте полотенцем и уберите в теплое место на 1 час для поднятия.
Divide the risen dough into 2 parts, form each part into a round cake. Place the scones on a parchment-lined baking sheet and use your fingers to make indentations in the dough. Brush the dough flatbread with garlic butter, sprinkle with garlic, chopped dill and salt. Place the dish in an oven preheated to 200°C for 20 minutes until golden brown.
Подошедшее тесто разделите на 2 части, из каждой части сформируйте лепешку круглой формы. Переложите лепешки на застеленный пергаментом противень и сделайте в тесте углубления пальцами. Смажьте лепешку из теста чесночным маслом, посыпьте чесноком, измельченным укропом и солью. Отправьте блюдо в разогретую до 200 °С духовку на 20 минут до образования румяной корочки.
Serve the golden focaccia with garlic butter warm, topped with cheese or prosciutto.
Румяную фокаччу с чесночным маслом подавайте в теплом виде, дополнив сыром или прошутто.