Wash and soak the chickpeas in water and leave for at least 4 hours, preferably overnight. The longer it sits in water, the faster it will cook. Peel the onion and garlic, chop finely. Rinse the greens and chop finely.
Промойте и замочите нут в воде и оставьте минимум на 4 часа, а лучше — на ночь. Чем дольше он простоит в воде, тем быстрее сварится. Почистите лук и чеснок, нарежьте мелко. Зелень ополосните и мелко порубите.
Rinse the swollen chickpeas again, pour into a slow cooker and fill with water. Activate the “Bake” mode for 1 hour.
Разбухший нут снова промойте, пересыпьте в мультиварку и залейте водой. Активируйте режим «Выпечка» на 1 час.
Mix onion, garlic and egg in a bowl. Add herbs and spices. Salt and grind the mass using a masher, blender or mixer.
Смешайте в миске лук, чеснок и яйцо. Добавьте зелень и специи. Посолите и измельчите массу с помощью толкушки, блендера или миксера.
Wet your hands with water and form the mixture into small round balls. Sprinkle them generously with sesame seeds.
Смочите руки водой и сформируйте из смеси небольшие круглые шарики. Обильно посыпьте их кунжутом.
Pour oil into the multicooker bowl and place the prepared falafel balls. Fry in the “Baking” mode for 40-60 minutes.
Влейте масло в чашу мультиварки и выложите готовые шарики фалафеля. Обжарьте в режиме «Выпечка» в течение 40-60 минут.
Fill hot pita with falafel, add fresh vegetables to the filling and serve with sesame sauce.
Начините фалафелем горячую питу, добавив к начинке свежие овощи и подайте блюдо под кунжутным соусом.