Sift the flour.
Просейте муку.
Using a blender or food processor, knead the dough by combining flour, sugar, yeast, salt, water and olive oil. Cover the dough with cling film and leave in a warm place for 20 minutes.
С помощью блендера или комбайна замесите тесто, соединив муку, сахар, дрожжи, соль, воду и оливковое масло. Накройте тесто пищевой пленкой и оставьте в теплом месте на 20 минут.
Roll out the dough thinly into a rectangle or circle (depending on the shape of the baking sheet). Spray a baking sheet with oil and transfer the dough onto it.
Тонко раскатайте тесто в прямоугольник или круг (в зависимости от формы противня). Противень сбрызните маслом и переместите на него тесто.
Place the tomatoes and ricotta on top and place in an oven preheated to 230°C for 10 minutes.
Сверху выложите помидоры с рикоттой и поставьте в разогретую до 230 °C духовку на 10 минут.
Cut the finished focaccia into portions and garnish with a sprig of rosemary.
Готовую фокаччу разрежьте на порционные куски, украсьте веточкой розмарина.