Brew strong coffee, sort the berries and rinse thoroughly with water, separate the egg whites from the yolks.
Заварите крепкий кофе, ягоды переберите и тщательно промойте водой, отделите белки яиц от желтков.
For the cream, combine egg whites with powdered sugar and beat until stiff peaks form. Add mascarpone cheese to the protein mixture and carefully mix the ingredients.
Для крема соедините яичные белки с сахарной пудрой и взбейте массу до устойчивых пиков. Добавьте к белковой массе сыр маскарпоне и аккуратно перемешайте ингредиенты.
Place savoiardi cookies soaked in strong previously brewed coffee on the bottom of the mold. Place mascarpone cream on top of the cookies, followed by a layer of berries. Repeat similar steps with several layers of cookies, cream and berries. Coat the top of the dessert well with cream, decorate with berries and grated chocolate.
На дно формы выкладывайте печенье савоярди, пропитанное крепким ранее заваренным кофе. Сверху на печенье выложите крем из маскарпоне, далее слой ягод. Повторите аналогичные шаги в несколько слоев из печенья, крема и ягод. Сверху десерт хорошо промажьте кремом, украсьте ягодами и тертым шоколадом.
Serve the finished berry tiramisu, cut into portions and topped with warm latte or cocoa.
Готовый ягодный тирамису подавайте, разрезав на порционные кусочки и дополнив теплым латте или какао.