Squeeze the juice and zest 3 lemons, separate the eggs into whites and yolks.
Выжмите сок и снимите цедру с 3 лимонов, разделите яйца на белки и желтки.
Combine sugar and water in a deep bowl and place on the stove to cook. Add the juice and zest of lemons to the sugar mixture and continue to cook the syrup for 15 minutes until thickened. Pass the syrup through a sieve, set aside the zest for decoration.
В глубокой миске соедините сахар с водой и отправьте на плиту вариться. К сахарной массе добавьте сок и цедру лимонов и продолжайте варить сироп в течение 15 минут до загустения. Сироп пропустите через сито, цедру отложите для украшения.
To prepare the cream, beat the egg yolks with sugar in a deep bowl, add the cheese and continue beating the cheese mixture until soft. In a separate bowl, beat the egg whites with salt and gradually add the resulting mass to the butter cream. Mix the resulting mass thoroughly and add lemon peel and limoncello liqueur to it. Stir the cream until smooth.
Для приготовления крема в глубокой миске взбейте желтки яиц с сахаром, добавьте сыр и продолжайте взбивать сырную массу до мягкости. В отдельной посуде взбейте белки яиц с солью и постепенно вводите полученную массу к сливочному крему. Тщательно перемешайте полученную массу и положите к ней кожуру лимона и ликер лимончелло. Перемешайте крем до однородности.
Start forming the tiramisu, to do this, take the prepared form, grease it with a small amount of cream, on which place the cookies soaked in syrup. Next, place layers on top: cream, cookies, syrup, cream, cookies, syrup. Carefully cover the top layer of tiramisu with cream and place in the refrigerator for several hours, or better yet, overnight.
Приступайте к формированию тирамису, для этого возьмите подготовленную форму, смажьте ее небольшим количеством крема, на который выложите пропитанное в сиропе печенье. Далее сверху выкладывайте слоями: крем, печенье, сироп, крем, печенье, сироп. Верхний слой тирамису тщательно покройте кремом и отправьте в холодильную камеру на несколько часов, а лучше на ночь.
Cut tiramisu soaked with lemon syrup into portions, garnish with grated chocolate and mint and serve with warm latte or cocoa.
Тирамису с пропиткой из лимонного сиропа разрежьте на порционные кусочки, украсьте тертым шоколадом и мятой и подавайте с теплым латте или какао.