Pre-soak the chickpeas in cold water overnight, peel the onions and garlic.
Нут предварительно замочите в холодной воде на ночь, лук и чеснок очистите от шелухи.
Place the chickpeas soaked in water in a pan of water, place on the stove and cook for 1 hour until tender. While the chickpeas are cooking, fry the sesame seeds in a frying pan and grind them in a coffee grinder, do the same with the cumin (cumin).
Вымоченный в воде нут переложите в кастрюлю с водой, поставьте на плиту и варите в течение 1 часа до готовности. Пока варится нут, обжарьте в сковороде кунжут и измельчите его в кофемолке, тоже самое проделайте с зирой (кумином).
To prepare homemade hummus, combine 200 g of boiled chickpeas, the juice of half a lemon, 2 cloves of garlic and 2 tbsp. olive oil. Mix all ingredients thoroughly, transfer to a blender bowl and blend until smooth. Place the resulting hummus in the refrigerator for 1 hour.
Для приготовления домашнего хумуса соедините 200 г отварного нута, сок половины лимона, 2 зубчика чеснока и 2 ст.л. оливкового масла. Тщательно перемешайте все ингредиенты, переложите в чашу блендера и измельчите до однородности. Полученный хумус отправьте в холодильник на 1 час.
To prepare falafel in a deep bowl, combine chopped cilantro, mint and parsley to taste, the rest of the boiled chickpeas, onion and garlic. Mix the ingredients and transfer the mixture into a blender bowl and grind until smooth. Then put the finished mixture in the refrigerator for 1 hour.
Для приготовления фалафеля в глубокой посуде соедините нарезанную кинзу, мяту и петрушку по вкусу, оставшуюся часть отварного нута, лук и чеснок. Перемешайте ингредиенты и, переложив массу в чашу блендера, измельчите до состояния однородности. Затем уберите готовую массу в холодильник на 1 час.
Remove the chickpea pulp from the refrigerator, form into small balls and place in a frying pan heated with oil to fry for 3-4 minutes on each side until golden brown.
Кашицу из нута достаньте из холодильника, сформируйте шарики небольшого размера и отправляйте на разогретую с маслом сковороду обжариваться по 3-4 минуты с каждой стороны до румяного вида.
Serve the finished falafel and hummus dish in pita bread or pita bread along with fresh vegetables.
Готовое блюдо из фалафеля и хумуса подавайте в пите или лаваше вместе со свежими овощами.