Wash the apples, remove seeds and stems. Remove the skin if it is hard and thick. Cut the apples into quarters.
Промойте яблоки, очистите от семечек и хвостиков. Удалите кожицу, если она твердая и толстая. Нарежьте яблоки четвертинками.
Place the apples in the multicooker bowl and add water. Turn on the “Baking” mode and cook for 40-45 minutes. Drain the resulting juice.
Яблоки выложите в чашу мультиварки, влейте воду. Включите режим «Выпечка», готовьте в течение 40-45 минут. Слейте образовавшийся сок.
Puree the prepared apples in a blender until pureed. Add sugar and mix thoroughly.
Подготовленные яблоки пробейте блендером до состояния пюре. Всыпьте сахар, тщательно смешайте.
Preheat the oven to 50-80 ºС. Place parchment paper on a baking sheet. Pour in the apple mixture and spread so that the thickness is no more than 6 mm. Place in the oven, cook until set with the door ajar.
Разогрейте духовку до 50-80 ºС. На противень постелите пергаментную бумагу. Выложите яблочную массу, распределите, чтобы толщина была не более 6 мм. Поместите в духовку, готовьте до застывания с приоткрытой дверцей.
Cut the pastila and roll it up. If desired, sprinkle with powdered sugar.
Пастилу разрежьте, сверните рулетиком. По желанию, посыпьте сахарной пудрой.